Loading...

CVT Advanced

Home / CVT Advanced

Wil je graag je zang verder bijschaven en meer expressie geven door klankkleur en effecten te gebruiken? Dan is CVT Advanced iets voor je. Deze cursus is het vervolg op CVT Essentials.

Je kunt aan deze cursus deelnemen wanneer je een gevorderde zanger bent. Dit betekent dat je zingt op professioneel niveau of op een actief amateur niveau. Het is een voordeel wanneer je al kennis hebt over CVT.

In de zangcursus CVT Advanced gaan we je stem fine- tunen zodat je nog meer vrijheid ervaart in wat je kunt zingen. Daarnaast leer je hoe je meer expressie kunt toevoegen aan je stem door de klankkleur te variëren en door de verschillende effecten te gebruiken om bijvoorbeeld een rauw randje aan je stem te geven.  Distortion, screams, growls, grunt, vibrato, vocal breaks en creaks niets is te gek. Deze avonden zijn het moment waarop je kunt experimenteren met geluid en staan vaak bol van vreemde en nieuwe geluiden. Dit zorgt voor veel gezellige, hilarische en ontroerende momenten.

Op iedere cursusavond gaan we aan de slag met een (gevorderd) onderdeel van Complete Vocal Technique en leer je met groepsoefeningen dit onderdeel direct in de praktijk te brengen. Daarna is er een Masterclass waarin een aantal zangers een solo hebben voor de groep. Tijdens deze Masterclass werk je aan je eigen leerpunten. Je kiest dus zelf een nummer en je bepaald zelf zelf waar je aan wil werken. Het werken in de groep geeft het voordeel dat je ook leert van- en geïnspireerd raakt door anderen. De lessen zijn om de week zodat je tussendoor genoeg tijd hebt om het geleerde te oefenen. Na deze cursus kun je verder met de CVT Studygroup of privélessen.

Wat gaan we doen?

Studygroup
“What do You want to work on” Tijdens deze lessen heeft iedereen een Masterclass en bepaald je zelf aan welk leerdoel je wil werken. We gaan je stem fine-tunen en je sound verder ontwikkelen.

Subject of Interest 
Tijdens de Subject of Interset lessen hebben we een bepaald onderwerp waar we allemaal mee gaan experimenteren. Deze onderwerpen worden met de groep bepaald. Voorbeelden zijn bijv. rauwe randjes, smokiness, variatie aanbrengen, ademsteun en low part of the voice, verschil tussen creak, distortion en rattle. We gaan 2 uur lang prutsen om bij iedereen het juiste geluid te krijgen zodat je het zelf kunt toepassen en weet hoe je het verder kunt ontwikkelen.

Study Goal(s) 
Tijdens de study goal les geef ik aan wat ik je belangrijkste leerdoel vindt om de komende tijd aan te werken.  Zodat je het beste uit je stem haalt. In deze les geef ik je oefeningen mee zodat je thuis gericht kunt oefenen. Tijdens deze les heeft iedereen een Masterclass.

Defined Assignment 
In de laatste les geven jullie elkaar een nummer dat je gaat zingen. We maken duo’s en je kunt jezelf en anderen verrassen door eens iets heel anders te zingen dan wat je zelf zou uitzoeken.

De eerstvolgende cursus start op 28 september

Waar De Zangstudio Marjolein Kobes, Cursusruimte
Wanneer
12 weken op maandagavond
Groepssessies maandagavond, 19:30-21:30 uur
Online Q&A sessies maandagavond,18:45-19:15 uur
Individuele coachingsessie boek je in overleg met de docent

Tarief je investering is €347,- 
Niveau
gevorderd, twijfel je of je gevorderd bent, neem dan contact met me op
Deelnemers
maximaal 8 personen
Aanmelden 
klik hier
Algemene voorwaarden:
klik hier

Schrijf je nu in voor de CVT Advanced najaarscursus, deze start op 28 september 2020. klik hier