Loading...

Over mij

Home / Over mij

Geautoriseerd CVT Zangdocent

Als Authorized CVT Teacher ben ik gespecialiseerd in de stem en beschik ik over de pedagogische vaardigheden om CVT te doceren. Hiervoor heb ik de driejarige opleiding aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen voltooid. Om deze titel te mogen blijven voeren dient een Authorized CVT Teacher iedere drie jaar een update te volgen. Daarnaast onderhoud ik intensief contact met mijn collega CVT docenten. Op deze manier ben ik continue op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de pedagogiek en het vakgebied van de stem.

Ervaren & enthousiast

Inmiddels heb ik ruim acht jaar ervaring opgedaan met hele diverse zangers en zangeressen van ambitieuze beginners tot professionals uit binnen- en buitenland. Heb ik gastlessen en workshops gegeven bij o.a. ArtEZ Popacademie (Conservatorium Enschede) en bij de ArtEZ Jazz & Pop opleiding (Conservatorium Arnhem).

En blijf ik razend enthousiast over mijn vak en het bijna magische moment wanneer je iets kunt zingen waarvan je nooit dacht dat je het zou kunnen.

Daarnaast ben ik voorzitter van de Beroepsvereniging voor CVT Zangdocenten Nederland. En zet ik mij in om Complete Vocal Technique en de gemotiveerde en professionele groep CVT docenten in Nederland te promoten.

Mijn muziek

“Zingen is voor mij zijn.”

Naast mijn werk als zangdocent ben ik singer-songwriter met o.a. de folk band Rag and Bone en sta ik regelmatig op het podium. Ik vind het geweldig om ‘songs’ te schrijven, te performen en mensen te raken met muziek. Ik houd van allerlei stijlen muziek en heb veel in rockbands gezongen maar mijn voorkeuren liggen op dit moment in de folk, blues, country en jazz.

Complete Vocal Technique

In CVT Zangstudio in Nijmegen geef ik les volgens Complete Vocal Technique (CVT) van Cathrine Sadolin. CVT is gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek over de anatomie en fysiologie van de stem.

De zangles

In de zangles leer ik je gezond te zingen en leer ik je om kritisch te luisteren naar je eigen sound. Jij bent immers de muzikant en je bepaalt zelf hoe je wil klinken. Mijn achtergrond als psychologe maakt dat ik goed kan luisteren en afstemmen naar wat jij op een bepaald moment nodig hebt. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat je je veilig voelt om vrij te experimenteren met geluid. Ik kan je ook coachen op het gebied van performance en podiumangst. Ook ben ik goed in het aanbieden van een duidelijke structuur in de lessen zodat je altijd weet wat je thuis kunt oefenen en geef ik je tips & trucs die je gelijk kunt toepassen in je zang.