Over Zangdocent Marjolein Kobes - CVT authorized teacher

Zangcursus

CVT Foundation

Leg een goede basis voor je zang. En geniet van het samen zingen en leren met anderen.

Leer een goede basis zangtechniek

In deze Zangcursus CVT Foundation leer je een goede basis zangtechniek. Ook leer je hoe je de zangtechniek kan toepassen in een liedje. Zodat je gelijk hoort dat je beter kan zingen. 

Twijfel je of je past in de groep, neem dan contact met me op voor een proefles.

In mijn cursussen zie ik dat zangers erg snel vooruit gaan met hun zang. Vaak gaat dit proces in de zangcursus sneller dan tijdens de privélessen. Dit klinkt gek maar door een groep leer je van elkaar en raak je ook gemotiveerd en geïnspireerd door elkaar. Inmiddels is er door deze cursus al een community ontstaan. We staan regelmatig met elkaar in de karaoke-bar of op jamsessies. Wil jij je ook aanmelden voor deze zangcursus? klik hier.

 

Wat doen we tijdens de zangcursus?

Iedere groepssessie leer je basistechnieken om beter te zingen. In de groepssessies zing je met de groep en soms zing je iets alleen. We zingen zoveel mogelijk want hoe meer je oefent hoe sneller je resultaat ziet. Je leert o.a. hoe je opwarmt, een liedje instudeert en je krijgt een masterclass. Tijdens de masterclass richt ik me op jouw leerpunten zodat jij de juiste handvatten krijgt om je zang verder te ontwikkelen. Je bent vrij om aan te geven of je in een masterclass solo wil zingen of een oefening samen met de groep wil doen. Na iedere groepssessie kun je de basistheorie teruglezen in het cursusboek. In dit cursusboek vind je tevens huiswerkopdrachten zodat je thuis ook weet hoe je verder moet oefenen. Je krijgt levenslang toegang tot de online zang community waar je vragen kan stellen en je in contact kunt komen met andere zangers.

De zangcursus Foundation bestaat uit:

 1. 7 groepssessies van 2 uur, met groepsoefeningen en een individuele masterclass
 2. Feedback en contact tussendoor via de online zang community
 3. Cursusboek met uitleg van de basistheorie en oefeningen.

Wat is mijn resultaat na de zangcursus?

 1. Je zingt met een goede ademsteun, waardoor je meer stabiliteit in je stem krijgt.
 2. Je klinkt helderder en je weet hoe je klinkers moet vormen en gebruiken.
 3. Je weet hoe je volume moet maken.
 4. Je weet hoe je moet oefenen om o.a. je bereik te trainen.
 5. Je weet hoe je een liedje met de juiste zangtechniek instudeert. 

 

De inschrijving voor de nieuwe groep is geopend. We starten op 25 september.

 

Waar Galloway Studio in de Vasim De Kolk 1, Nijmegen
Wanneer 
25 september t/m 8 januari 2023
Groepssessies maandagavond, 19:30-21:30 uur
Tarief €350,- (ben je tussen de 18 en 21 jaar dan krijg je 21% korting)
Leeftijd 
18+ tot…
Niveau 
Beginner of voor iedereen die terug wil naar de basis
Deelnemers 
maximaal 12 personen

Algemene voorwaarden: klik hier

CVT Essentials

Na een goede basis komt het oefenen.

Leer de essentials van het zingen

In de Zangcursus Essentials gaan we verder werken aan je stem. Nu je de basisvaardigheden hebt geleerd in de CVT Foundation cursus of op privéles, gaan we deze ontwikkelen en automatiseren. Zingen is namelijk een vaardigheid en daarbij komt heel veel oefenen kijken. Om gemotiveerd verder te werken aan je stem is het fijn om met een groep gelijkgestemde zangers en zangeressen te werken. De focus van deze cursus ligt op de solo-zang. Daarom zing je iedere groepssessie een masterclass. Naast de zangtechniek werken we ook aan podiumvaardigheden zoals zelfvertrouwen, performance en microfoontechniek. Om de week komen we bij elkaar voor een groepsles, de andere week is er een online Q&A sessie waarin ik al je vragen beantwoord en we je voortgang bespreken. Op deze manier houd je een goede motivatie en heb je tussendoor genoeg tijd om het geleerde te oefenen. Je kunt alleen aan de CVT Essentials zangcursus meedoen als je de CVT Foundation cursus hebt gevolgd of meerdere privélessen bij me hebt gevolgd.

 

 

 

Wat doen we tijdens de zangcursus?

De CVT Essentials zangcursus bestaat uit 7 groepssessies Tijdens de groepssessies zing je solo in de masterclass of werken we aan een specifiek thema in de workshop. Het onderwerp van de workshop wordt afgestemd met de groep en kan gaan over zangtechniek zoals ademsteun maar ook over bijvoorbeeld podiumpresentatie en zangbeleving. De online zang community is de plek waar je me al je vragen stelt die je tegenkomt tijdens het oefenenen.

Deze cursus zorgt voor het automatiseren van de zangtechniek en een verdere verdieping in je stem.

De zangcursus Essentials bestaat uit:

 1. 7 groepssessies van 2 uur, met individuele masterclasses en workshops
 2. Feedback en contact tussendoor via de online zang community

Wat is mijn resultaat na de zangcursus?

 1. Goed geautomatiseerde ademsteun, goede intonatie en stabiliteit.
 2. Je leert de stemfuncties, en de voorwaarden van de stemfuncties.
 3. Oefenen wordt een gewoonte.
 4. Je weet hoe je de moeilijke stukken in een liedje kunt trainen.

 

De inschrijving voor september 2023 is geopend. 

Waar Galloway Studio in de Vasim Winselingseweg Nijmegen
Wanneer
18 september t/m 18 december
Groepssessies maandagavond, 19:30-21:30 uur
Tarief €360,- (ben je tussen de 18 en 21 jaar dan krijg je 21% korting)
Leeftijd 18+ tot ….
Niveau 
Gevorderde zanger die verder wil werken aan zijn/haar zangtechniek
Deelnemers 
maximaal 8 personen

Algemene voorwaarden: klik hier

CVT Advanced

Wil je graag meer expressie aan je stem geven door klankkleur en effecten te gebruiken? 

Je kunt aan deze cursus deelnemen wanneer je een gevorderde zanger bent. Dit betekent dat je zingt op (semi) professioneel niveau of op een gevorderd niveau in de amateur scene. Het is een vereiste dat je al kennis hebt over CVT.

In de zangcursus CVT Advanced gaan we je stem fine- tunen zodat je nog meer vrijheid ervaart in wat je kunt zingen. Daarnaast leer je hoe je meer expressie kunt toevoegen aan je stem door de klankkleur te variëren en door de verschillende effecten te gebruiken om bijvoorbeeld een rauw randje aan je stem te geven.  Distortion, screams, growls, grunt, vibrato, vocal breaks en creaks niets is te gek. Deze avonden zijn het moment waarop je kunt experimenteren met geluid en staan vaak bol van vreemde en nieuwe geluiden. Dit zorgt voor veel gezellige, hilarische en ontroerende momenten.

Op iedere cursusavond gaan we aan de slag met een (gevorderd) onderdeel van Complete Vocal Technique en leer je met groepsoefeningen dit onderdeel direct in de praktijk te brengen. Daarna is er een Masterclass waarin een aantal zangers een solo hebben voor de groep. Tijdens deze Masterclass werk je aan je eigen leerpunten. Je kiest dus zelf een nummer en je bepaald zelf zelf waar je aan wil werken. Het werken in de groep geeft het voordeel dat je ook leert van- en geïnspireerd raakt door anderen. De lessen zijn om de week zodat je tussendoor genoeg tijd hebt om het geleerde te oefenen. Na deze cursus kun je verder met de CVT Studygroup of privélessen.

 

Wat gaan we doen?

Studygroup
“What do You want to work on” Tijdens deze lessen heeft iedereen een Masterclass en bepaald je zelf aan welk leerdoel je wil werken. We gaan je stem fine-tunen en je sound verder ontwikkelen.

Subject of Interest 
Tijdens de Subject of Interset lessen hebben we een bepaald onderwerp waar we allemaal mee gaan experimenteren. Deze onderwerpen worden met de groep bepaald. Voorbeelden zijn bijv. rauwe randjes, smokiness, variatie aanbrengen, ademsteun en low part of the voice, verschil tussen creak, distortion en rattle. We gaan 2 uur lang prutsen om bij iedereen het juiste geluid te krijgen zodat je het zelf kunt toepassen en weet hoe je het verder kunt ontwikkelen.

Study Goal(s) 
Tijdens de study goal les geef ik aan wat ik je belangrijkste leerdoel vindt om de komende tijd aan te werken.  Zodat je het beste uit je stem haalt. In deze les geef ik je oefeningen mee zodat je thuis gericht kunt oefenen. Tijdens deze les heeft iedereen een Masterclass.

Defined Assignment 
In de laatste les geven jullie elkaar een nummer dat je gaat zingen. We maken duo’s en je kunt jezelf en anderen verrassen door eens iets heel anders te zingen dan wat je zelf zou uitzoeken.

Waar Galloway Studio in de Vasim Winselingseweg Nijmegen
Tarief je investering is €375,- 
Niveau 
(semi) professionele zangersgevorderde zangers die actief zijn in de amateur scene. Twijfel je of je het juiste niveau hebt, neem dan contact met me op
Deelnemers 
maximaal 8 personen
Aanmelden 
alleen op uitnodiging van docent