Loading...

Workshop Omgaan met (podium) Stress

Home / Workshop Omgaan met (podium) Stress

Workshop Omgaan met (podium)stress
zaterdag 31 augustus van 10:30 tot 14:30 uur

Wanneer je zingt geef je een stukje van jezelf bloot en dat zorgt voor stress. Wanneer je genoeg zelfvertouwen hebt als zanger kan deze stress je helpen om net een beetje meer te focussen. Stress zorgt er zelfs voor dat je tot een topprestatie komt en het nummer zingt zoals nooit tevoren.

Mentale blokkades

Wanneer je niet zo positief over jezelf als zanger denkt kan stress voor problemen zorgen tijdens het zingen. Stress kan er in zo’n hoge mate zijn dat je verstijft, trilt, dat je geen hoge noten meer kan zingen of dat je blokkeert en een black out krijgt. In de zangles zorgt deze hoge mate van stress er vaak voor dat je niet optimaal leert. Daarnaast kan de stress ervoor zorgen dat je niet (meer) het podium op durft.

Wat gaan we doen

We werken in een kleine groep van ongeveer 10 personen. In de ochtend zullen we bezig zijn met groepsoefeningen, dit zijn oefeningen uit Acceptance and Commitment Therapy, meditatie oefeningen maar ook oefening uit pilatus en yoga en mindfulness. Na de lunch gaan we verder met het individuele gedeelte en leer je in een masterclass voor de groep jezelf te presenteren door een nummer te zingen. Wanneer dit voelt als een te grote stap dan oefen je met het zingen van een korte zin of met één woord. Inschrijven

Voor wie

  • zangers die veel last hebben van gespannenheid, zenuwen of zich onzeker voelen
  • zangers die twijfelen of hun zang wel goed genoeg is om….
  • zangers die graag de stap naar het podium willen maken
  • zangers die eigenlijk niet zo goed durven te zingen
  • zangers die lange tijd niet op het podium hebben gestaan

Je investering is €120,-, per workshop en €225,- voor twee workshops. Inschrijven

  • De workshops Body Work en Ademsteun en Omgaan met (podium) Stress zijn fijn om na elkaar te volgen maar zijn ook goed los te volgen.
  • Nadat je je via het formulier hebt aangemeld, neem ik contact met je op over de betaling, locatie en voorbereiding.

Locatie is de cursusruimte bij de Zangstudio in de wijk Bottendaal in Nijmegen of Pilatus Studio Kota in het centrum van Nijmegen. Beide goed te bereiken met het openbaar vervoer of de auto.