Over Zangdocent Marjolein Kobes - CVT authorized teacher

Workshop Body Work en Ademsteun

Workshop Body Work en Ademsteun
Zaterdag 24 augustus van 10:30 uur tot 14:30 uur 

Een ademtherapeut vertelde mij dat het euvel van deze tijd is dat we veel te veel inademen omdat we onze to do lijst nog moeten afwerken en dat we veel te kort uitademen. Dit zorgt er vaak voor dat onze ademhaling hoog komt te zitten (we bijna hyperventileren) en we ons snel gestresst voelen.

Fysieke sensaties

Tijdens het zingen proberen we eigenlijk zo lang mogelijk uit ademen. De lucht komt langs onze stembanden en wanneer deze gaan trillen horen we dat als geluid. Zingen is dus een heel handig hulpmiddel om even uit je hoofd en in je lijf te gaan zitten. Veel zangers ervaren dit ook vaak als een flow-ervaring waarin alles als vanzelf gaat. Wanneer je gespannen bent en je onzeker voelt is het heel erg moeilijk om op adem te komen. Stress zorgt voor een versnelde en hoge ademhaling. Daarom is het voor een zanger erg belangrijk om te weten hoe je jezelf met je adem kunt kalmeren. En hoe je vervolgens je ademsteun effectief inzet tijdens het zingen.

Wat gaan we doen

We werken in een kleine groep van ongeveer 10 personen. In de ochtend gaan we aan de slag met groepsoefeningen. Dit zijn ademoefeningen maar ook oefening uit pilatus, yoga en mindfulness. Na de lunch gaan we verder met het individuele gedeelte en leer je in een masterclass je ademsteun toe te passen in een door jou gekozen nummer. Wanneer een nummer zingen voelt als een te grote stap dan oefenen met het zingen van een korte zin of met één woord. Inschrijven

Voor wie

Je investering is €120,-, per workshop en €225,- voor twee workshops. Inschrijven

Locatie is de cursusruimte bij de Zangstudio in de wijk Bottendaal in Nijmegen of Pilatus Studio Kota in het centrum van Nijmegen. Beide goed te bereiken met het openbaar vervoer of de auto.