Loading...

Coaching

Home / Coaching

Jij kan dit ook!

Vaak kom ik zangers tegen die supermooi zingen maar erg onzeker zijn.  En dat is jammer want dit blokkeert je in wat je echt wil!

Herken je de innerlijke criticus die op alles loopt te zeiken terwijl je zingt? Of dat stemmetje dat je influistert; wat zal iedereen hier wel niet van denken?

Als je jezelf hoort in bovenstaande gedachten kom dan naar mijn workshops. Gun het jezelf om je vrijer te voelen en te doen wat je echt leuk vindt.

Echt waar, iedereen die op de workshop komt is gestresst en voelt zich bang. Weet je, dit gevoel zal er ook altijd zijn. Maar het goede nieuws is dat je jezelf kan leren hoe je met je angsten en onzekerheden omgaat. Hoe je je lichaam gebruikt om jezelf te kalmeren en hoe je mentaal sterker wordt. Twijfel alsjeblieft niet langer want ik weet dat deze workshops je ontzettend vooruit helpt. Boost Your Singers Self-Esteem. Jij kan dit ook!

Ik ga je daarbij helpen en ik creëer een zo veilig mogelijke omgeving. Een plek waar je durft te experimenteren. Samen kijken we naar de eerste kleine stapjes die jij gaat zetten om ondanks je angst toch iets te zingen (ook al is het hallo). Ik gebruik daarbij een hele dosis eigen ervaring, (wetenschappelijke) kennis en humor.

Wacht niet te lang met je inschrijven want er kunnen maximaal 10 mensen meedoen.  Inschrijven

Mijn ervaringen

De afgelopen maanden heb ik een aantal workshops mental coaching mogen geven. Voor mij de ideale combinatie tussen mijn oude werkveld als psycholoog en mijn werk na mijn carrièreswitch, zangcoach. Ik had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om deze twee gebieden samen te brengen.

Ik had ook nooit gedacht hoe werkzaam het is om je op fysiek en mentaal gebied als zanger verder te ontwikkelen en wat voor mogelijkheden dit geeft bij de zangers die ik heb mogen coachen.

Boost Your Singers Self-Esteem

Wanneer je de stap naar het podium wil maken is het belangrijk om naast een zang-technische voorbereiding, je ook te richten op je mentale en fysieke staat (welzijn). In een voorbereiding voor een performance wordt dit vaak vergeten maar dit zijn minstens zulke belangrijke onderdelen. Je kunt zang-technisch je nummer nog zo goed beheersen maar als je niet het zelfvertrouwen hebt of te veel spanning in je lijf dan kan het bij het optreden nog steeds helemaal fout lopen. Je kunt het zingen niet scheiden van je mentale en fysieke staat deze werken allemaal samen en als er 1 niet lekker zit heeft dat invloed op al het andere.

Daarom heb ik twee nieuwe workshops ontworpen: de workshops body work en ademsteun en de workshop omgaan met (podium) stress. Hierin leer je hoe je jezelf het beste kan voorbereiden op fysiek en mentaal gebied en ga je ervaren hoe dit invloed heeft op je zang.

Korte termijn profijt is lange termijn pijn

Wat we het liefst doen als we ons angstig voelen is het vermijden van de situatie je gaat deze workshops niet volgen en je steekt je kop in het zand. Dit voelt even als een opluchting maar vervolgens krijg je wel op de lange termijn spijt want ergens in jou kriebelt het wel heel erg om op dat podium te gaan staan om iets te doen met die mooie stem van je. Jij wil toch niet terugkijken en denken was ik maar iets dapperder geweest en had ik die stap maar gezet?

De kunst van Stretchen

Ik ga je stretchen want je moet tijdens deze workshop ook iets voor de groep doen. Nu vinden sommige mensen dit onderdeel nog te spannend. Laat ik je dan geruststellen. De stretch zal altijd in die mate zijn dat het nog ok voor je voelt. Ik ga je dus nooit zo erg stretchen dat het te ver gaat, dit zal ik ook regelmatig bij je checken. Dit betekent dat de één misschien een heel nummer gaat zingen tijdens de workshop en dat de ander gewoon even voor de groep staat en hallo zingt. Ik kijk dus echt naar de eerste kleine stap die jij kunt gaan zetten om een stukje verder te komen.

Wil jij doen wat je echt wil! Schrijf je dan nu in.  Inschrijven