Loading...

Dreumes&Peutermuziek

Home / Dreumes&Peutermuziek

Wil jij in je drukke leven ook graag een momentje genieten samen met je baby, dreumes of peuter?

Vind je een vroege muzikale ontwikkeling van je kind belangrijk?

Wil je een bijdrage leveren aan een goede taalontwikkeling en een goede ontwikkeling van cognitieve-en motorische vaardigheden?

Kom dan naar Dreumesmuziek of Peutermuziek! En meld je direct aan klik hier

Dreumes & Peutermuziek is samen spelen zingen, ontwikkelen en ontdekken met je baby, dreumes of peuter. Muziek spelen, dansen en zingen met je kleine meid of jongen is het leukste wat er is. Of je nu vals zingt of klinkt als een diva, dat maakt helemaal niets uit. Kinderen hebben al op heel jonge leeftijd gevoel voor muziek en vinden het geweldig om samen met jou mee te klappen, te dansen en na verloop van tijd te zingen.

Wist je dat muziek maken zingen en dansen niet alleen leuk is maar ook nog is erg goed is voor de taalontwikkeling en zelfs de motorische ontwikkeling van je kind. Daarnaast worden er ook verbanden gezien tussen creatieve intelligentie en muziekonderwijs.

In de cursus zullen we spelenderwijs aan de slag gaan met muziek. Zo slaan we op trommeltjes, gebruiken we tamboerijnen en begeleiden we de liedjes die we samen zingen. De kracht zit hem in de herhaling want daar leren kinderen het meest van. We hebben ieder cursusblok een aantal liedjes die we zingen, trommelen of dansen en die passen bij de ontwikkelingsfase de jaargetijden of de feestdagen.

Dreumesmuziek

Voor de allerkleinsten baby’s vanaf ongeveer 6 maanden tot ongeveer 2 jaar wordt er veel aandacht geschonken aan het ontdekken. Ze maken bewust kennis met muziek door er aandachtig naar te luisteren en de materialen te voelen (en proeven;-) We maken gebruik van zachte materialen zoals sjaaltjes, handpopjes en dingen die dreumeshandjes goed kunnen vastpakken zoals schudeitjes. Ook besteden we aandacht aan “kiekeboe” spelletjes omdat de dreumes hierdoor beter kan omgaan met de momenten waarop je er even niet bent. Als volwassene doe je actief mee want jij bent voor een dreumes de grootste attractie. Je krijgt van alle liedjes een mp3 zodat je thuis de liedjes en activiteiten kunt herhalen. Schrijf je nu in! klik hier

Peutermuziek

Naast het zingen en spelen van liedjes willen peuters vooral veel bewegen. Vanaf 2 jaar kunnen bijna alle kinderen goed lopen en bewegen dus gaan we dansen en klappen op muziek en bijvoorbeeld dieren uitbeelden door het gebruik van ons lichaam. Ook ontwikkelt zich bij peuters de fantasie dus we doen veel alsof spelletjes zoals treintje spelen en vliegen vangen. Samen met je spelen vindt een peuter geweldig dus je doet als volwassene actief mee. De lessen krijgen meer de vorm van een verhaal en soms gebruiken we daar ook een mooi prenten/voorleesboek bij. Je krijgt van alle liedjes een mp3 zodat je thuis de liedjes en activiteiten kunt herhalen. Schrijf je nu in! klik hier

Details

Waar Zangstudio Marjolein Kobes, Jan de Wittstraat 2 in Nijmegen
Wanneer woensdag- en donderdagochtend (m.u.v. schoolvakanties). Instromen is helaas niet meer mogelijk in september 2020 start er weer een nieuwe groep. Hiervoor kun je je alvast aanmelden.

Een jonger broertje of zusje tot 1 jaar mag gratis meedoen. Wil je met twee kinderen uit hetzelfde gezin meedoen (en zijn ze beide ouder dan 1 jaar) dan krijgt het tweede kind 20% korting op de cursusprijs.

Tijd woensdagochtend en donderdagochtend 9:30 uur
Kosten 10 lessen voor €120,-, proefles €7,-
Instromen is helaas niet meer mogelijk in september 2020 start er weer een nieuwe groep. Hiervoor kun je je alvast aanmelden.
Deelnemers: maximaal 6 kinderen en hun (groot) ouders
Aanmelden klik hier
Algemene voorwaarden: klik hier 

Experimenteren en humor

Heel fijn om les te krijgen in CVT zangtechniek. De idee dat alles mag, zolang het maar geen pijn doet vind ik een erg prettig en logisch uitgangspunt, waardoor ik me vrij voel om alles te mogen proberen. En dat Marjolein haar lessen dan ook nog ontspannen en met veel humor geeft, maakt dat ik erg graag naar de les kom.

Hananja

Professioneel en maatwerk

Er is veel ruimte voor je eigen leervragen, aangepast op je eigen leerstijl. Ik krijg het gevoel dat ik alles kan en mag proberen qua stemgebruik en ik word goed begeleid zodat ik niet mijn stem forceer of constrictie krijg.

Laura