Loading...

Coachingstraject

Home / Coachingstraject

Jij kan dit ook!

Vaak kom ik zangers tegen die supermooi zingen maar erg onzeker zijn.  En dat is jammer want dit blokkeert je in wat je echt wil!

Herken je de innerlijke criticus die op alles loopt te zeiken terwijl je zingt? Of dat stemmetje dat je influistert; wat zal iedereen hier wel niet van denken?

Als je jezelf hoort in bovenstaande gedachten dan is een coachingstraject misschien iets voor jou! Gun het jezelf om je vrijer te voelen en te doen wat je echt leuk vindt.

Echt waar, iedereen die voor iemand moet zingen is gestresst en voelt zich bang. Weet je, dit gevoel zal er ook altijd zijn. Maar het goede nieuws is dat je jezelf kan leren hoe je met je angsten en onzekerheden omgaat. Hoe je je lichaam gebruikt om jezelf te kalmeren en hoe je mentaal sterker wordt. Boost Your Singers Self-Esteem. Jij kan dit ook!

Ik ga je daarbij helpen en ik creëer een zo veilig mogelijke omgeving. Een plek waar je durft te experimenteren. Samen kijken we naar de eerste kleine stapjes die jij gaat zetten om ondanks je angst toch iets te zingen (ook al is het hallo). Ik gebruik daarbij een hele dosis eigen ervaring, (wetenschappelijke) kennis en humor.

Mijn ervaringen

Het afgelopen jaar heb ik een aantal mensen mogen coachen om hun singer’s self-esteem te boosten en daarnaast heb ik diverse workshops mental coaching mogen geven. Voor mij is dit werk de ideale combinatie tussen mijn oude werkveld als psycholoog en mijn werk na mijn carrièreswitch, zangcoach. Ik had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om deze twee gebieden samen te brengen.

Ik had ook nooit gedacht hoe werkzaam het is om je op mentaal gebied als zanger verder te ontwikkelen en wat voor mogelijkheden dit geeft bij de zangers die ik heb mogen coachen.

Boost Your Singers Self-Esteem

Wanneer je de stap naar het podium wil maken is het belangrijk om naast een zang-technische voorbereiding, je ook te richten op je mentale en fysieke staat (welzijn). In een voorbereiding voor een performance wordt dit vaak vergeten maar dit zijn minstens zulke belangrijke onderdelen. Je kunt zang-technisch je nummer nog zo goed beheersen maar als je niet het zelfvertrouwen hebt of te veel spanning in je lijf dan kan het bij het optreden nog steeds helemaal fout lopen. Je kunt het zingen niet scheiden van je mentale en fysieke staat deze werken allemaal samen en als er 1 niet lekker zit heeft dat invloed op al het andere.

In mijn coachingstraject leer je hoe je jezelf het beste kan voorbereiden op fysiek en mentaal gebied en ga je ervaren hoe dit invloed heeft op je performance en je zang.

Korte termijn profijt is lange termijn pijn

Wat we het liefst doen als we ons angstig voelen is het vermijden van de situatie. Dit voelt even als een opluchting maar vervolgens krijg je wel op de lange termijn spijt want ergens in jou kriebelt het wel heel erg om op dat podium te gaan staan om iets te doen met die mooie stem van je. Jij wil toch niet terugkijken en denken was ik maar iets dapperder geweest en had ik die stap maar gezet?

Uit je comfort zone

Om te groeien in je zelfvertrouwen helpt het om af en toe buiten je comfort zone te treden. Omdat dit erg spannend is zal ik je altijd uitdagen om kleine beetjes te stretchen. Deze fysieke of mentale stretch zal altijd in die mate zijn dat het nog ok voor je voelt. Wanneer je te ver buiten je comfort zone gaat kom je onder teveel stress te staan en in een dergelijke situatie leer je niet meer. De uiteindelijke leerdoelen zijn dus per persoon heel verschillend. Zo heeft de één als einddoel om op het podium te zingen en heeft een ander het einddoel om überhaupt voor iemand te zingen. Ik kijk dus echt naar de eerste kleine stappen die jij kunt gaan zetten om verder te komen.

Wil jij doen wat je echt wil! Neem dan contact met me op voor een intake klik hier